Părul lung și despletit
Este coafura triumfătoare a sezonului, foarte aproape de look-ul anilor 70 și stilului hippy. Părul, pieptănat cu cărare pe mijloc poate fi drept sau ondulat ușor, dar cu un efect foarte natural. "Este look-ul preferat pe coasta de vest americană și va fi tendința anului 2015", este de părere Anthony Llobet, hair-stylist la prezentările de modă TRESemmé MFSHOW Women. A fost coafura aleasă de majoritatea designerilor la prezentările de modă primăvară/vară 2015, de la Victoria Beckham, Saint Laurent, Valentino, Etro, Louis Vuitton și până la Tommy Hilfiger.

Părul cu efect ud (wet hair)
Părul cu efect ud a fost o altă miză a prezentărilor de modă: lăsat să cadă liber sau strâns la spate. În primul caz (Derek Lam, Marni, Antonio García), s-a optat pentru o pieptănătură fără cărare, cu părul dat după urechi sau marcat de o cărare într-o parte. Efectul wet este foarte potrivit și pentru părul strâns în coadă (Custo sau Carolina Herrera) sau în cocuri mici și foarte strânse în stiluri futuriste.

Codițe elaborate
Deși par niște codițe banale, este vorba de o pieptănătură foarte elaborată demnă de Khaleesi din Urzeala Tronurilor. Pare a fi o coafură obișnuită de vară, dar codițele se complică combinând diferite stiluri pentru a avea un aspect cât mai "sauvage". Împletiturile se realizează la spate îmbinând uneori trei cozi într-una singură, sau în față, urmând linia bretonului ca la prezentările de modă ale caselor La Condesa, Donna Karan, Marco de Vicenzo sau Giorgio Armani. Codițele sunt uneori împletite strâns de cap, pe părțile laterale, pentru a forma apoi un coc la spate.

Cocul nelijent
Pare un coc făcut în grabă, din părul strâns în coadă la spate și băgat sub elastic. Aspectul neglijent al acestei coafuri pe care orice femeie o realizează cu ochii închiși și fără oglindă, are însă nevoie de multă atenție când este vorba de pasarela de modă. Șuvițele care scapă liber din strânsoare au nevoie de multă tehnică, cum s-a văzut de exemplu la parada casei Bottega Veneta.

Păr lins și strâns în coadă (Blugirl)
Este pieptănătura clasică preferată de casele de modă: părul bine strâns la spate, fără să scape niciun fir, într-o coadă joasă (Gucci, Stella McCartney, Prabal Gurung, David Christian, Marcos Luengo o Alexander Wang). Este un look natural și simplu, ideal pentru sezonul de vară, este de părere hair-sylistul Anthony Llobet. Părul strâns la spate poate adopta diferite stiluri: ondulat, weet sau cu volum.

Părul cu efect "nespălat"
Oricât de prost ar suna este una din tendințele în forță ale sezonului primăvară/vară 2015, dacă se au în vedere prezentările realizate de mari case de modă precum Prada, Balenciaga, Proenza Schouler, Miu Miu, Calvin Klein Collection, Marc by Marc Jacobs, Marni sau Emanuel Ungaro. În multe cazuri este vorba de o variație a efectului wet, cu rădăcinile date cu spumă sau gel, în timp ce restul părului rămâne uscat. Părul trebuie să arăte ca și cum ai fi petrecut un weekend în pat fără să fi trecut pe la duș.

Breton disco
Bretonul lui Jane Birkin din anii 70 se impune primăvara aceasta. Restul părului este lăsat liber, fie că este tuns în scări sau drept și trebuie să încadreze bine fața, cum s-a văzut la prezentările de modă ale caselor Yves Saint Laurent sau Chanel.

Părul metalizat
Deși încă nu s-a popularizat foarte mult, totul arată că părul metalizat va fi marea vedetă a acestei veri. Cântăreața Rihanna a făcut primii pași afișând această pieptănătură la gala Diamond Ball. Coafura seamănă foarte mult cu efectul "silver grey hair" al casei de modă Balenciaga. Nu este vorba doar de argintiu sau de tonuri gri. Metalizat înseamnă și tonuri aurii sau bronz. Se aplică pe părul bine întins și cu aspect îngrijit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și