Intr-unul din cazuri, ţigările au fost transportate peste frontiera cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, in prezent cercetările fiind efectuate in comun cu autorităţile statului vecin, pentru depistarea persoanelor implicate.

* În data de 03.05.2015, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care s-a deplasat peste linia de frontieră, din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Sarasău, jud. Maramureş, după care s-a întors pe teritoriul statului vecin.
S-a procedat la monitorizarea şi cercetarea zonei, iar la aproximativ 600 de metri spre interiorul ţării, pe un teren agricol, au fost descoperite 4 colete mici, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 560 pachete ţigări, marca Compliment, în valoare de 5.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată, au fost anunţate şi autorităţile statului vecin despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
În continuare, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar împreună cu autorităţile statului vecin se desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării şi reţinerii persoanelor implicate.

* Într-o alta acţiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, desfăşurata astăzi, 04.05.a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, în zona de responsabilitate, au fost descoperite, intr-o maşina abandonata pe comunicaţia care face legătura între localităţile Rozavlea şi Leordina, jud. Maramureş, 13 baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, autoturismul cu ţigări a fost condus la sediul serviciului, unde în urma inventarierii coletelor, s-a constatat că este vorba de 6.280 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 56.500 lei., întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.
Autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, lucrătorii noştri desfăşoară activităţi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

* Tot în această dimineaţă, în jurul orei 03.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „BMW”, cetăţeanul româno-ucrainean N. Marian, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în mun. Suceava.
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, ocazie cu care au descoperit în spătarele scaunelor și într-un loc special amenajat în spatele banchetei, cantitatea de 714 pachete de ţigări, marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 872 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional de către autorităţile vamale cu amendă în cuantum de 7.000 lei.
Autoturismul marca „BMW”, înmatriculat în Bulgaria, în valoare de 9.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și