În data de 22 februarie a.c., acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, județul Maramureș, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 08.15, patrula poliției de frontieră a observat un autoturism marca Dacia Logan, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Sarasău.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea în trafic, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noştri, acroşând uşor autospeciala poliţiei de frontieră, după care şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii până în localitatea Câmpulung la Tisa, unde soferul a pierdut controlul volanului şi a acroşat un gard de pe marginea carosabilului. Acesta a fost reţinut şi identificat ca fiind cetateanul roman V.B. în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Deoarece tânărul acuza dureri, în urma impactului, a fost solicitat un echipaj SMURD care l-a transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a necesita internare.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate şi în portbagaj 8 colete cu ţigări, motiv pentru care autoturismul şi șoferul au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări.

În urma controlului amănunţit, au fost descoperite 6.000 de pachete cu ţigări de provenienţă Dutty Free, în valoare de 54.000 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

În data de 22 februarie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii de frontieră Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Irlanda, despre care aveau informații că transportă țigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de lucrătorii noştri, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care polițiștii de frontieră au urmărit maşina, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Horodnicu de Sus, unde a fost blocat, moment în care a abandonat mașina și a încercat să fugă.

Deoarece bărbatul nu s-a supus somațiilor verbale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, aceștia au reușit să îl rețină pe numitul Ioan P., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

La controlul efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care şoferul împreună cu maşina au fost conduși la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de 90.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în urma verificărilor suplimentare s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat, fapt pentru care acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 23.02.2017, să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, în urma unor acțiuni specifice desfășurate la frontiera de nord, într-o construcţie izolată din zona alpină, 12 colete care conţineau ţigări.Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.850 pachete cu ţigări, în valoare de 53.000 lei.

Întreaga cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Actiuni similare au desfasurat și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina care au descoperit în zona de responsabilitate, în apropierea frontierei de stat, cantitatea de 6.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 76.890 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări împreună cu grănicerii ucraineni în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet