În data de 27.05.2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Săpânța, jud. Maramureș, pe malul râului Tisa mai multe persoane care nu își justificau prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat patrula poliției de frontieră au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție însoțită de un echipaj canin care a depsitat un cetățean ucrainean, în vârstă de 30 de ani, care se ascundea în vegetația din zonă.

În urma cercetării zonei au fost descoperite cinci colete care conțineau țigări și un autoturism marca Volkswagen Sharan cu care urmau să fi transportate țigările.

De asemenea, au fost informate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.750 pachete, în valoare de 44.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și