Ieri, 14 iulie 2019, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni și încearcă sa-l transporte spre interiorul țării, moment în care lucrătorii noştri au intervenit pentru interceptarea acesteia.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului ucrainean O. V., în vârstă de 50 de ani, iar în apropierea acestuia a fost descoperit un colet de mici dimensiuni, care conținea țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii coletului de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 3000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Sighetu Marmației și Brodina au descoperit, în ultimele 48 de ore, în cadrul unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență extra comunitară desfășurată în zona de responsabilitate, cantitatea de 10.290 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, (6.300 pachete la Sectorul Sighet și 3.990 la Sectorul Brodina) a căror valoare se ridică la suma de 120.400 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și