Ieri, 9 februarie, în jurul orei 12.00, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu Rutier din județul Satu Mare, doi cetățeni sârbi, cu două automarfare, unul marca Iveco cu semiremorcă Kogel, iar celalalt cu un automarfar DAF cu o semiremorcă marca Lamberet, ambele autovehicule înmatriculate în Serbia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculelor și persoanelor.

Astfel, au fost descoperite în două rezervoare artizanale, special amenajate la nivelul celor două semiremorci, cantitatea de 1.150 de litri de motorină, 600 de litri în rezervorul semiremorcii Kogel și 550 de litri în cel al semiremorcii Lamberet, combustibil în valoare de 5.750 lei.

Reprezentanții Biroului Vamal Halmeu au luat măsura ridicării în vederea confiscării a cele două semiremorci cu rezervoarele cu motorină (valoare semiremorcilor se ridică la suma de 100.000 lei) și au aplicat celor doi cetățeni sârbi, în vârstă de 33, respectiv, 60 de ani, amenzi în valoare de 6.000 lei fiecare.

Totodată, împotriva cetățenilor sârbi a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet