* Azi dimineață, în jurul orei 03.00, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Dmytro K., în vârstă de 57 ani, conducând o autoutilitara marca Mercedes.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, între mai multe grilaje din tablă, aflate în interiorul masinii, cantitatea de 1.910 pachete de țigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. De asemenea, autovehiculul marca Mercedes a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 17.11.2016.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit în aproierea frontierei de stat, 16 colete care conțineau 8.000 pachete cu țigări marca Marble, în valoare de 72.300 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet