"Dragi sigheteni... zgârieturile astea sunt făcute de urs, găsite de Casian după prima curbă, pe serpentina de pe Solovan.

Toată ştirea ar fi completată cu ceea ce spune Cornel, cum că ar fi vorba de o ursoaică cu doi pui, pe unul din ei l-ar fi ucis câinii (ciobăneşti, probabil) în ultimele două luni, cu aproximaţie. A mai fost văzută pe la antena de deasupra podului Puşcapor, de ciobanul care îşi ţine oile (şi câinii) prin zonă.

Ce vreau să spun, după ce m-am consultat şi cu alţi prieteni: toamna este lungă, se pare că anul ăsta iarna se instalează mai târziu, fenomen care dă ocazia animalelor ce strâng provizii sau se pregătesc prin îngrăşare de iernat, să bântuie în toate locurile unde mirosul le spune că e rost de hrană.
În zona Sighetului, îmi spune un prieten în temă, sunt cel puţin trei urşi adulţi.

Este foarte important să ţinem minte tot timpul că putem da nas în nas pe cărările Solovanului cu cineva cu care nu ne putem înţelege atât de uşor. De aceea, un fluierat, o bătaie în trunchiuri, o chiuitură, poate atrage atenţia animalului liber şi să îi dea timp să se retragă din calea noastră, a invadatorilor." scrie Mihail Gerald Manole în postarea pe Facebook.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și