Ieri, 14 august a.c., la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a identificat în trafic, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmației, un autoturism marca Ford Tranzit.

Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a acestuia, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

S-a pornit în urmărirea acestuia, iar după câțiva kilometri, conducătorul auto a oprit mașina pe marginea carosabilului, a abandonat-o si a încercat să fugă. Pentru reținerea șoferului care nu s-a supus somațiilor verbale, lucrătorii noștri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea conducătorului auto, cetățeanul ucrainean I. S., în vârstă de 35 de ani, iar în interiorul mașinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

În continuare s-a luat măsura conducerii cetățeanului ucrainean împreuna cu autoturismul cu țigări la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor cu țigări a rezultat cantitatea de 17.220 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 201.000 lei, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea anchetei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet