Ambele accidente s-au petrecut pe fondul neacordării de prioritate de trecere. Puțin după ora 12:00, un autoturism marca Ford, ce a pătruns în intersecție de pe strada Iuliu Maniu pe strada 22 decembrie 1989 și nu a acordat prioritate de trecere unui autobuz local aparținând MaraNord, fiind izbit în plin de către acesta. Deși accidentul nu a fost foarte grav, circulația a fost aproape blocată în întregime în una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș.

În urmă cu aproximativ două săptămâni un accident similar a avut loc în aceeași intersecție, fiind implicate atunci un autobuz aparținând MaraNord și un microbuz. În urma celor petrecute, autoritatea publică locală a anunțat că intenționează să construiască un sens giratoriu pentru a reduce riscul de accidente. Deși, actualmente, intersecția este semaforizată, semafoarele existente sunt simple piese de mobilier, nefiind funcționale de mai bine de doi ani.

Un alt accident a avut loc oarecum în același palier orar cu primul, la intersecția străzii fără nume ce face legătura cu P-ța Libertății (lângă Biserica Romano-Catolică), unde două autoturisme s-au izbit în plin. Unul dintre autoturisme a fost răsturnat pe carosabil, după ce a rupt un stâlp de iluminat public.

În urma accidentului o persoană a fost rănită ușor. Aceasta a fost transportată la Spitalul municipal Sighetu Marmației, fiind externată în scurt timp, rănile fiind ușoare și nepunându-i în pericol viața.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet