În fapt, doamna în cauză a postat următorul comentariu la un articol difuzat pe pagina de socializare FaceBOOK: „Dacă acești paraziți locali nu își păzesc obiectul muncii și au activitate 0 (zero - n.r.) și stau cu nerușinare pe spinarea sighetenilor, cu salarii nesimțite, plătiți din bugetul local! Desființarea păcălicilor locali, boctării comunitari”.

Poliția locală a datat fapta (postarea comentariului) la data de 7 martie 2019, orele 14:05, reținând în sarcina sighetencei următoarea faptă: „A postat pe rețeaua de socializare Facebook cuvinte și expresii jignitoare ca: paraziți, păcălici locali, ... (ilizibil - n.r.) la adresa Poliției locale cât și a personalului acesteia, lezând demnitatea și onoarea Instituției și a funcționarilor care fac parte din ea. Se anexează printare de pe pagina Facebook cu cele afirmate de către cetățean L. Ileana”.

Agentul constatator a apreciat că fapta reprezintă contravenție și încalcă Legea 61 / 1991 republicată, art. 2, pct. 1 și stabilește sancțiunea amenzii în sarcina contravenientei în cuantum de 1.000 lei.

Directorul Poliției locale, dl. Ciobanu Horațiu Florin, contactat de Sighet 247 a declarat că doamna în cauză, prin comentariul postat, a exprimat expresii și cuvinte jignitoare la adresa Instituției, care au lezat demnitatea și onoarea acesteia. Acesta a mai menționat că d-na Ileana L. a mai avut în trecut astfel de comentarii defăimătoare la adresa Instituției. Agentul constatator a considerat să aplice sancțiunea prevăzută de Legea 61 / 1991, republicată. Contravenienta poate contesta în termen de 15 zile sancțiunea aplicată în Justiție. Totodată, aceasta poate achita în termen de 15 zile jumătate din minimul prevăzut de lege, adică suma de 100 de lei.

Sigheteanca amendată a declarat pentru Sighet 247 că va contesta în Justiție amenda primită, considerând că amendarea dânsei reprezintă un abuz săvârșit de Poliția locală.

Dacă acest comentariu constituie contravenție sau nu, rămâne în sarcina Justiției să stabilească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și