De mai bine de trei ani, locuitorii din cartier se confruntă cu mari neplăceri. De la finalizarea lucrărilor de reabilitare, lucrări de anvergură care au generat mari costuri, au început problemele, ce vizează canalizarea apelor menajere cât și scurgerile de apă pluvială. Scurgerile de apă pluvială sunt prevăzute cu cămine mari de decantare, având filtre pentru reținerea eventualelor reziduri (pungi, PET-uri etc), pentru ca acestea să nu ajungă în râu. Din nefericire, din cauza cantităților mari de nisip și pietriș aduse de precipitații de pe ulițele neasfaltate adiacente drumului principal, aceste cămine s-au înfundat, astfel încât când plouă apa refulează din canale direct pe șosea. În multe locuri, deja stratul de asfalt este foarte deteriorat, apa curgând în adevărate râuri subterane distrugând terasamentul de sub asfalt și decopertând stratul de asfalt.

“Soluția tehnică simplu de aplicat este renunțarea la aceste filtre și decolmatarea canalelor, astfel încât apa să curgă prin canalizarea pluvială în râu și nu pe suprafața drumului, distrugându-l. Din păcate, primarul, serviciul tehnic din primărie, Vital cu toții ridică din umeri și aruncă pisica dintr-o curte în alta, în loc să rezolve problema. Din cauza nepăsării acestora, privim neputincioși cum se face praf și pulbere întregul drum, reabilitat cu mari eforturi”, a spus Nicolae Iuga, consilier local.

“Autobuzele noastre deja urcă cu dificultate în cartierul Iapa din cauza cantităților mari de pietriș și balastru aduse de ploi pe drum, dar și din cauza asfaltului care în mute locuri este deteriorat. Dacă problema nu se rezolvă până la venirea sezonului rece, ne vom afla în imposibilitatea de a asigura transportul local de călători, deoarece drumul principal va deveni un adevărat patinoar, iar autobuzele nu vor putea circula”, a spus Grigore Șteț, director Societatea de Transport Călători Maranord.

Deoarece se apropie alegerile și locuitorii din cartierul Iapa reprezintă importanță ca și număr de votanți și, ca de fiecare data apare în această perioadă subit un mare interes pentru problemele acestora, poate se vor găsi și soluții pentru a se rezolva problema. Dacă va fi așa sau nu, rămâne de văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet