Managerul Centrului Cultural, prof.dr. Ioan Dorel Todea a apreciat activitatea cadrelor didactice în anul școlar curent, în contextul funcționării instituției într-o nouă locație care a necesitat un efort deosebit pentru amenajare și punere în funcțiune. Acesta a subliniat că este necesar ca pe viitor activitatea școlii să fie și mai bine popularizată pentru a fi cunoscut aportul deosebit al instituției la viața cultural-artistică a municipiului și a localităților învecinate.

Managerul a cerut ca profesorii și elevii să se implice (așa cum au făcut-o întotdeauna) la organizarea evenimentelor din anul 2018, Centenarul Marii Uniri, 70 de ani de la înființarea școlii de artă, 50 de ani de la înființarea Ansamblului MARA și 50 de ani de la prima ediție a Festivalului datinilor de iarnă MARMAȚIA, precum și a celorlalte evenimente din Calendarul principalelor activități cultural- artistice pe anul curent.

Cei prezenți, alături de un grup de invitați din rândul consilierilor locali și județeni, au participat la un moment religios, slujba sfeştaniei instituției, efectuată de preotul Marcel Oprișan. În sala de balet a urmat un program artistic susținut de elevii clasei de dans clasic și de societate, pregătiți de Gabor și Cristina Kovy.

Prof. Ioan Tidavar a făcut o scurtă prezentare a modului în care este organizată Şcoala de Arte “Gheorghe Chivu” și a mulțumit managerului Centrului Cultural pentru sprijinul acordat în amenajarea și punerea în funcțiune a instituției în noua locație. Viceprimarul municipiului, Ildiko Bereș și Eugenia Godja, președinta comisiei de cultură a Consiliului Local, și consilierul local Iuga Nicolae au luat cuvântul, apreciind modul în care își desfășoară activitatea Școala de Arte, au felicitat colectivul școlii, promițând sprijin pentru rezolvarea problemelor care le mai are de instituția.

Cei prezenți au continuat discuțiile punând în prim-plan proiectele de viitor ale dezvoltării Şcolii de Arte „Gheorghe Chivu”.

În zilele următoare elevii vor susține în cadrul producțiilor de clasă, probe prin care să dovedească cele însușite la clasă, momente care în mod sigur vor fi adevărate evenimente cultural-artistice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet