Aceștia au sosit cu șase mașini personale și un microbuz, fiind însoțiți de jandarmi și poliție de la intrarea în țară și până la locul de carantină. La o primă evaluare a personalului medical, aceștia nu prezentau niciun semn că ar fi infectați cu COVID19, însă vor trebui să petreacă următoarele 14 zile în carantină, ca urmare a faptului că pe o perioada de incubație a virusului de 14 zile, cei infectați nu prezintă niciun simptom.

Aceste 33 de persoane sosite astăzi la ora 14:00 și plasate sub carantină la internatul Liceului tehnologic „Forestier” din Sighet se adaugă celor 12 deja sosite în dimineața zilei de azi. Capacitatea totală de cazare a internatului este de 147 de locuri. După ce acesta se va umple, încă nu se știe unde vor fi puși sub carantină următorii sosiți.

Persoanele recent sosite erau agitate și își exprimau dorința de a pleca acasă, încercând să îi asigure pe jandarmi și pe cei din personalul medical că nu sunt infectați, că vin din zone fără probleme etc., fără niciun efect însă. Unii reproșau că aceasta este mulțumirea pe care le-o arată statul român după ce au trimis foarte mulți bani acasă. Aceștia erau convinși că vor fi supuși doar unui control medical și lăsați să plece. Când au aflat că vor petrece două săptămâni în internat în regim de carantină, aceștia au reacționat negativ, fiind supărați de măsura impusă.

Condițiile de cazare pentru persoanele puse sub carantină sunt foarte bune, beneficiind de internatul recent renovat: mobilier nou, baie în cameră, apă caldă și căldură non-stop. Aceștia beneficiază de trei mese pe zi, în regim catering. Toate cheltuielile sunt suportate de către statul român.

La nivelul Comitetului local pentru situații de urgență s-a mai luat măsura închiderii până pe 22 martie a.c. a tuturor muzeelor existente pe raza municipiului Sighet, cât și a activităților culturale și educative desfășurate de către Centrul cultural, respectiv Școala populară de artă „Gheorghe Chivu”.

Sighet 247 face un apel către toată populația Sighetului să nu intre în panică, la nivel de municipiu neexistând niciun caz confirmat de infectare cu coronavirusul de tip nou COVID-19. Totodată se recomandă evitarea locurilor aglomerate și a deplasărilor care nu sunt necesare. Se mai recomandă respectarea unor norme de igienă strictă: spălarea pe mâini cât mai des, evitarea contactului cu persoanele care au semne de răceală și anunțarea deîndată a medicului în caz de suspiciune a vreunei infectări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și