Mai multe echipaje de Poliție, asistate de către polițiști locali, au verificat modul în care cetățenii respectă interdicțiile de circulație pe timp de noapte.

Astfel s-au organizat filtre de circulație în trei puncte cheie ale municipiului: în zona cartierului 9 mai (pe ambele sensuri de circulație), pe strada Dragoș-Vodă și în cartierul Cuza Vodă. Au fost oprite pentru control atât autoturismele, cât și bicicliștii și pietonii.

Cei mai mulți dintre cei controlați s-au deplasat în mod justificat, având asupra lor declarația pe propria răspundere, respectiv adeverință angajator.

Au existat însă și sigheteni care s-au deplasat prin oraș după ora 23:00 în mod nejustificat și neavând asupra lor documente care să le certifice prezența pe stradă, aceștia fiind sancționați contravențional cu avertismente și unii chiar cu amenzi.

Este și cazul unui tânăr care dădea ture de centru cu un BMW. Oprit la control, acesta a declarat că s-a dus să își cumpere un iaurt. Fiind întrebat de către polițistul care efectua controlul de unde a cumpărat un iaurt, având în vedere că toate magazinele se închid la ora 21:00, acesta nu a mai zis nimic, fiind sancționat contravențional cu amenda minimă, în sumă de 500 lei (250 lei, dacă o achită în 15 zile).

IPJ Maramureș solicită cetățenilor să respecte restricțiile de circulație pe timpul nopții și măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV2:

⚠️Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

👉deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
👉deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

👉deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

👉deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

⚠️Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

⚠️Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

❗Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și