* În dimineața zilei de 10 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.00, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina, județul Suceava, trei persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, dar în momentul în care acestea au observat oamenii legii, au abandonat coletele, s-au urcat în autoturism și au demarat în viteză pe un drum forestier spre localitatea Lupcina.

Pentru oprirea autoturismului, lucrătorii noștri au tras 2 focuri de avertisment, unul în plan vertical și unul spre pneurile mașinii, cu respectarea prevederilor legale, însă șoferul si-a continuat deplasarea, refuzând să oprească.

Imediat au fost alertate echipajele de sprijin și intervenție și au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În zonă au fost descoperite două colete abandonate, care conţineau 3.000 pachete cu țigări, marca Marble, în valoare de 35.100 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Ieri, 09 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, lucrătorii noștri au observat pe DN 19 un autoturism marca Ford Mondeo, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, care se deplasa dintre localitatea Sarasău spre municipiul Sighetu Marmației.

Imediat s-a trecut la urmărirea mașinii, iar după aproximativ 3 km conducătorul auto a oprit, a abandonat autoturismul și a fugit.

În autoturismul abandonat, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate și în portbagaj 2 colete și 2 genți cu țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 1.500 pachete țigări, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cercetări pentru depistarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și