* Ieri, 13 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret, jud. Suceava, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, între localitățile Ratoș și Grănicești, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de către cetățeanul român I. Dumitru, în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

La controlul efectuat asupra mașinii, lucrătorii noștri au descoperit pe bancheta din spate a mașinii două sacoșe care conțineau țigări de proveniență ucraineană, asupra cărora șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii şoferului împreuna cu mașina şi ţigările la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii, s-a constatat că bărbatul transporta 626 pachete țigări, mărcile Kent și Rothmans, în valoare de 7.500 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea de țigări și autoturismul în cauză, în valoare de 7.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

* Tot ieri, 13 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român P. Robert, în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Acționând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat, în caroseria autoturismului, în cele două praguri, cantitatea de 320 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 1.500 lei şi autoturismul marca Volkswagen Passat, în valoare de 9.000 lei, au fost reținute în vederea confiscării de către autoritatea vamală.

De asemenea, cetățeanul român a fost sancţionat contravenţional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 8.000 lei.

* De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sighetu Marmației, Valea Vișeului și Brodina, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit, abandonate, în apropierea frontierei de stat 23 colete care conțineau țigări de provenienţa ucraineană.

Acestea au fost transportate la sediile sectoarelor unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 23.970 pachete cu țigări (S.P.F. Sighetu Marmației 17.970 pachete, S.P.F. Valea Vișeului 3.000 pachete, iar S.P.F. Brodina 3000 pachete țigări) în valoare totală de 280.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și