Astfel, in jurul orei 16.00, politistii de frontiera au observat in Muntii Maramuresului, la o altitudine de peste 1.500 metri, o persoana care transporta in spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii.

S-a procedat la interceptarea celui in cauza, iar in urma somatiilor legale prin voce, barbatul a incercat sa fuga, profitand de terenul muntos impadurit si conditiile meteo nefavorabile (ceata).
Imediat, lucratorii nostri l-au retinut si ulterior identificat ca fiind cetateanul roman, S. Vasile, de 19 ani, domiciliat in judetul Maramures.

La cercetarea terenului au fost descoperite patru colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
La inventarierea coletelor s-a constatat ca acestea contin 1990 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 18.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar maramureseanul este cercetat acum pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta

In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.


*Ieri, 12 februarie a.c., la nivelul S.P.F Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o alta actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.
Astfel, in jurul orei 8.00, lucratorii nostri au observat un autoturism de teren, in zona de responsabilitate, care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul tarii.

Drept urmare, politistii de frontiera au procedat la interceptarea autoturismului marca Nissan Patrol, insa soferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuandu-si deplasarea in mare viteza.
La scurt timp, autoturismul s-a oprit si din el au coborat doua persoane care au fugit de la fata locului, ignorand somatiile prin voce ale politistilor de frontiera, precum si cele trei focuri de avertisment executate in plan vertical.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea identificarii acestora, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment.

In autoturismul abandonat, inmatriculat in strainatate, lucratorii nostri au descoperit mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.

In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 11.400 pachete tigari, in valoare de peste 110.000 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar in prezent se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet