Autoritățile locale vorbesc despre proiecte depuse și aprobate, însă procedurile greoaie fac ca municipiul de pe Tisa să își continue existența în această toamnă, cu gropile-n șosea, informează axanews.ro

Cetățenii sunt nemulțumiți

Oamenii se plâng că trebuie să suporte zilnic faptul că trebuie să facă slalom printre gropile din asfalt. Iar nemulțumirile nu sunt deloc puține. “Întrebarea nu e câte cratere sunt în asfalt, ci câte străzi sunt bune. E Szilagyi Istvan ce merge de la Kaufland la Independenței, e Mihai Viteazul, din zona poliției și ar mai fi Alexandru Ivasiuc. În rest, cam catastrofă e totul. Către Grădina Morii îți rupi mașina. Strada Popa Lupu, la fel. În Câmpu Negru e pietriș cu bitum, în Lazu Șesului, cartier foarte mare, nu e pic de asfalt, numai bitum cu pietriș. În Iapa s-au făcut ceva lucrări, însă investiția este total distrusă, canalizarea e înfundată. Nu s-a remediat, în ciuda faptului că s-a tot spus și pe Facebook. Vara asta au fost mulți turiști în Sighet, ori la Memorial, ori în tranzit, către Săpânța, la Cimitirul Vesel și la Mănăstirea Peri. Ce impresie și-au făcut oamenii ăia când au văzut ce e la noi? Suntem în urmă cu toate. Cred că mai bine de jumătate din străzile din Sighet nu sunt asfaltate”, a reclamat, la AxaNews.ro, cititorul Mihai Pop.

Însă, sunt și maramureșeni care nu au domiciliul în Sighet care se plâng că își rup mașinile în craterele din asfalt. “Este de evitat Sighetul. Vara asta am mers de două ori, e un coșmar. Am văzut că s-a făcut ceva prin centrul, dar în rest e vai și amar. Cred că unele străzi nu au mai văzut asfaltul de 30-40 de ani. Este incredibil așa ceva. Parcă nu se face nimic în orașul ăsta. Sunt gropi în care, dacă nu ești atent, rămâi acolo. Nu degeaba au apărut și pe Facebook glume cu craterele din Sighet, cu unii care și-au scăpat mașinile, cu totul, în cratere”, a spus Matei din Baia Mare.

„Tot bugetul se duce pe salarii”

Actuala conducere a Primăriei Sighetu Marmației este acuzată și de consilierii opoziției că nu au executat lucrări ample în ultima vreme și că nu se alocă fonduri pentru modernizarea infrastructurii stradale. „Starea drumurilor din Sighet este deplorabilă. De trei ani nu s-a făcut mai nimic și ce a fost s-a mai deteriorat. Din păcate, aproape tot bugetul se duce pe salarii și rămân foarte puțini bani pentru investiții, iar puținii bani care rămân sunt foarte prost gestionați. Primarul este mai interesat de fotografie decât de oraș”, a spus, pentru AxaNews.ro, Nicolae Iuga, consilier local în Sighetu Marmației.

Mai e mult până departe!…

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, recunoaște că mai este mult de muncă în ceea ce privește acest aspect, însă spune că se așteaptă o finanțare guvernamentală. “Mai sunt de făcut lucrări de acest gen. Am avut schimbări de rețele de apă și canal, după care s-au făcut asfaltări. S-au făcut lucrări în zona centrală, însă va trebui să intervenim în cartiere, în zonele mai puțin circulate. A mai rămas de lucru, spre exemplu, în Independenței și Bogdan Vodă. În Câmpu Negru, spre exemplu, nu am avut intervenții. Noi sperăm să facem lucrări și în această toamnă, măcar până la sfârșitul lunii octombrie, în funcție de cum va fi vremea.

Avem două proiecte mari, de reabilitare de îmbrăcăminte asfaltică, ambele prin PNDL. Ele sunt aprobate, însă se mai fac evaluări, abia apoi urmează execuția propriu-zisă. Vom reabilita, astfel, 19,3 kilometri de străzi din zonele de cartier. Momentan, nu avem o infrastructură stradală nouă, deci mai pot apărea probleme. Au mai fost, de-a lungul timpului, nemulțumiri legate de infrastructura stradală, întrucât unii nu au fost foarte mulțumiți de condiții, însă vom încerca remedierea în timp. Noi am vrea să facem și în această toamnă dacă se va putea. Avem și zone la marginea orașului unde s-a construit intens, însă nu am reușit încă să venim cu asfaltul”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și