Anunțul despre lucrările ilegale de terasamente care au distrus un dig de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmației a fost făcut de către reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST).

„În cursul zilei de joi, 19 august, s-a constat că pe o lungime de 70 de metri liniari, au fost executate lucrări de terasamente neautorizate care au condus la distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din SighetuMarmației. În urma apelării serviciului de urgență 112, precum și a verificărilor efectuate la fața locului, politiștii au deschis un dosar penal.

Digul de apărare al orașului Sighetu Marmației are o lungime de 4,86 de km și a fost construit în anul 1964. Această situație va fi prezentată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență #Maramureș, iar echipe din cadrul instituției noastre vor demara, în regim de urgență, lucrările de refacere a continuității liniei de apărare a orașului, urmând să recupereze costurile după finalizarea procedurilor juridice. Atragem atenția că, în cazul unor inundații, astfel de activități ilegale pot genera, prin inconștiență, pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice, nu doar pe râul Tisa, ci pe toate sectoarele apărate de diguri”, arată Bianca Irodi, specialist în Relații Publice în cadrul ABAST., citat de directmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet