Ieri, 8 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.50, colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Sighetu Marmației, județul Maramureș, două persoane care transportau în spate de la malul râului Tisa spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite patru colete cu țigări de proveniență ucraineană, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.260 pachete cu țigări, în valoare de peste 38.100 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și