Presa județeană a solicitat un punct de vedere oficial către IPJ Maramureș.

O posibilă explicație ar fi faptul că IPJ Maramureș are contract doar cu benzinăriile LukOil la nivel de județ. În întreaga zonă Borșa, Vișeu, Leordina, Valea Izei nu există nicio benzinărie LukOil, cea mai apropiată fiind cea din Sighet. Pentru a nu trimite tot la câteva zile toate autospecialele de Poliție din nordul județului la Sighet, cei din zonele respective trimit doar câte o autospecială căreia i se face plinul și se umplu mai multe canistre de benzină pentru celelalte mașini ale Poliției.

Această soluție, chiar dacă economisește timp și combustibil, nu este neapărat cea mai fericită. Legislația în vigoare interzice depozitarea și transportul combustibililor lichizi (benzină, motorină etc.) în canistre de plastic, deoarece există un risc foarte mare de incendiu. Astfel, autospecialele de poliție care transportă combustibil în acest mod devin adevărate bombe pe roți în trafic.

Sighet 247 va publica punctul de vedere al IPJ Maramureș legat de aspectele sesizate în acest articol, imediat ce va fi emis.

FOTO: SIGHETU MARMAȚIEI - Un polițist umple mai multe canistre cu combustibil în portbagajul unei autospeciale

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet