Cei doi apar în fotografii publicate de Ambasada Rusiei la București, pe pagina de Facebook, instituția găzduind o recepție cu această ocazie.

“Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Parlamentului României, ai partidelor politice extraparlamentare, mediilor academice, organizațiilor neguvernamentale, inclusiv Asociația de prietenie româno-ruse, ai mass-media, precum și ai asociațiilor de compatrioți ruși, inclusiv Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Romano-Rusă, Obștea Cazacilor din România, Uniunea Rușilor Subcarpatici, filiale regionale ale Comunității Rușilor Lipoveni din România, Asociația „Lumea Noastră”, Grupul de Prieteni lui Vladimir Vîsotski și alții”, au scris reprezentanții ambasadei.
Ei au mai scris că la evenimentul au fost prezenți peste douăzeci de membri ai corpului diplomatic “din statele prietenoase.”

Gestul senatorului român a fost criticat de europarlamentarul Dragos Pâslaru.

"Să participi la acest eveniment, cu atât mai mult în timp ce ești senator al României, înseamnă să legitimezi un regim criminal, care a bombardat și ucis civili, femei și copii. Cum vă puteți privi în oglindă, doamnă Șoșoacă?", a scris politicianul pe Facebook.

Ce mesaj a transmis Ambasadorul Rusiei
“În discursul său de bun venit, Ambasadorul Rusiei Valery Kuzmin a remarcat că, în actuala situație internațională dificilă, marea majoritate a cetățenilor ruși, precum și compatrioții noștri din străinătate, sunt conștienți de provocările la adresa intereselor naționale legitime ale Patriei create de politica agresivă de extindere a NATO spre est. El a subliniat că popoarele Rusiei păstrează cu grijă tradițiile unice de secole de existență pașnică și solidară într-o societate care menține relații de respect reciproc între zeci de naționalități și adepți ai principalelor religii ale lumii. Această formulă unică de ‘unitate națională’ a fost cea care a permis, în mod repetat, de-a lungul mai multor secole, statului rus să mențină suveranitatea și independența în ciuda atacurilor ostile ale colonialiștilor și să respingă cu succes diferitele tipuri de invazii străine. Și astăzi, a declarat diplomatul, aceste tradiții s-au manifestat în mod clar în timpul operațiuni militare speciale în Ucraina, în care Rusia este nevoită să reziste nu numai forțelor renaște ale neonazismului ucrainean, ci și încercărilor Statelor Unite și ale vasalilor săi din NATO de a-și păstra prin orice mijloace hegemonia mondială, care este iremediabil un lucru al trecutului”, se mai arată în mesaj.

Reprezentanții instituției spun că ambasadorul a atras o deosebită atenție asupra declarației Ministerului de Externe al Rusiei din 2 noiembrie, în care se precizează că „în actuala situație dificilă și tulbure, care a devenit rezultatul unor acțiuni iresponsabile și nerușinate și vizează subminarea securității noastre naționale, prioritatea sarcina este de a preveni orice ciocnire militară între puterile nucleare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și