„Tabloul” se întinde pe o suprafață de 53 de hectare din „Embrace Cultural and Creative Park” din Keeling, în partea de nord a țării.

Instalația, care poartă numele „The Starry Paradise”, a costat aproximativ 12,7 milioane de dolari și reconstruiește celebra pictură în ulei realizată de genialul olandez în 1889. În timpul zilei, zona oferă un spectacol de culori, iar noaptea, unul de lumini, cu ajutorul unor leduri.

Materia primă folosită de inventivul artist chinez contemporan este formată din sticle uzate donate de centre culturale și persoane particulare.

Wang Chen-Wei intenționează să intre în Cartea Guinness a Recordurilor ca autor al celui mai amplu proiect de acest gen. Totodată, evidențiază și caracterul solidar al „tabloului” său: pentru fiecare set de zece sticle primite, parcul donează o mică sumă (aproximativ 0,31 dolari) unei asociații din Taiwan care sprijină persoanele care sufăr de depresie, boală care l-a afectat și pe Vincent Van Gogh.

Citește și

loading...