În data de 13.03.2019, în jurul orei 17.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român N.D., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Dacia Logan.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de detergent, cantitatea de 370 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Tot în data de 13 martie a.c., în jurul orei 20.30, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român I.G., în vârstă de 33 de ani, la bordul unui autoturism marca Peugeot.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în pragurile autoturismului, cantitatea de 200 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 855 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

Totodată, autoturismul marca Peugeot în valoare de 13.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Și polițiștii de frontieră de la sectorul P.F. Valea Vișeului au descoperit, în cadrul unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, mai multe colete cu țigări într-un imobil nelocuit din apropierea frontierei de stat. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu țigări, în valoare de 87.600 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și