* În dimineaţa zilei de 30 octombrie a.c., în jurul orei 04.06, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat călătorind pe jos, cetăţeanul ucrainean Andrii T., în vârstă de 38 de ani.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de prăjituri şi într-un borcan cu pulbere de cacao, cantitatea de 70 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 30.10.2016.

* De asemenea, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, cantitatea de 2.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 26.000 lei.

În cauză, sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet