În seara zilei de 18 februarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetăţean ucrainean în vârstă de 37 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună, formată din polițiști de frontieră şi lucrători vamali ai Biroului Vamal Halmeu din PTF Halmeu, a efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei, bagajelor și documentelor.

Drept urmare, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în sub scaunul din dreapta față și pe o polița aflată deasupra scaunului șoferului cantitatea de 630 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.835 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 6.000 lei. Totodată, maşina a fost reţinută până la plata amenzii. Împotriva cetățeanului ucrainean a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet