*În data de 05.04.2016, în jurul orei 22.15, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român B. Sorin, în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei în cauză.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în saci cu mălai și cutii de suc, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 248 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 302 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

*În aceeași zi, în jurul orei 12.45, tot în P.T.F. Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în tara, cetățeanul ucrainean A. Heorhii, în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Audi.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei respective.

Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un loc special amenajat între roțile din spate ale autoturismul, cantitatea de 290 pachete de ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 365 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Audi, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 5.04.2016.

* Azi dimineață, în jurul orei 3.00, o altă echipă de control din P.T.F. Siret, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, ajutată de câinele poliţist Nah specializat în descoperirea produselor de tutun, a descoperit 120 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ascunse în semiaripile unei mașini.

Şoferul autoturismul era S. Ion, în vârstă de 46 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar ţigările în valoare de 146 lei fiind ridicate în vederea confiscării.

* Ieri, 5 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, o patrulă aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Ulma a depistat pe un teren intravilan din apropierea graniţei mai multe colete cu țigări ascunse sub crengi de brad.

Baxurile au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.880 pachete de țigări, în valoare de aproximativ 49.000 lei.

În urma activităților specifice desfășurate, s-a constatat că la activitatea infracțională au participat cetăţenii români B. Petru, de 28 de ani şi C. Vasile, de 29 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Suceava.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi suceveni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și