Imediat, o echipă operativă din cadrul aceluiasi sector s-a deplasat la fata locului si a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care, în curtea unui imobil din apropierea frontierei, au fost observate mai multe colete cu țigări. Cu acordul proprietarului, Nicolae D., de 57 ani, s-au continuat cercetarile, în urma carora, în beciul casei au mai fost descoperite alte colete cu tigari.

Bărbatul, împreună cu cele 27 colete descoperite, a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 120.400 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin pentru cercetarea in comun a evenimentului, iar pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

*În alte trei cazuri, polițistii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Sarasău si PF Sighet - I.T.P.F.Sighetu Marmatiei, pe timpul desfasurarii unor activitati specifice in zona de competenta, au descoperit 15.840 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 141.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

In toate cazurile se fac acum verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și