În data de 20 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei s-a declanşat o acţiune în comun cu S.P.F.Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea unui autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Lupcina, județul Suceava.

Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a continuat deplasarea în viteză, cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

Imediat, s-a trecut la urmărirea autoturismului care, la scurt timp, a fost descoperit răsturnat și avariat deoarece lovise un cap de pod. Şoferul abandonase maşina şi a fugit localitatea din apropiere.

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau mai multe colete cu ţigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 12.500 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 146.250 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul urmează să fie indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, în acest moment acesta, din cauza avariilor suferite neputând fi transportat la sediul instituției.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun .*În data de 19 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Astfel,în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră au oprit la control, pe comunicația E 85, în apropierea orașului Siret, un autoturism marca Volkswagen Caravelle, care era condus de D.R., în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetățenie româno- ucraineană.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit disimulate în bagajele personale, mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, autoturismul și șoferul au fost conduși la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii țigărilor, a rezultat cantitatea de 1.020 pachete de țigări, în valoare de 12.500 lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul, în valoare de 20.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și