Doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar un autoturism a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

* Ieri, 12 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, jud. Maramureş, în cooperare cu Secţia 6 Rurală Sarasău au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 11.30, au oprit pentru control, în trafic, pe D.N. 19, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism, marca Opel Astra, în care se aflau doi bărbaţi, conducătorul auto Petru F. de 26 de ani şi în calitate de pasager Gheorghe I. de 25 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.

Pe timpul controlului, poliţiştii de frontieră au observat, în bancheta din spate a autoturismului, un spaţiu special amenajat, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu persoanele în cauză la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunţit.

În urma acestuia, în spaţiul special amenajat, au fost descoperite 240 de pachete cu ţigări, în valoare de 2.100 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi maramureşeni sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, autoturismul în cauză în valoare de 4.400 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

* Totodată, în ultimele 48 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei, ascunsă în vegetaţie, cantitatea de 20.850 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Ţigările în valoare de peste 195.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și