Ieri, 29 mai a.c., în jurul orei 17.00, în P.T.F. Vicşani-feroviar, jud. Suceava, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului de călători internațional, aflat pe sensul de intrare în România, care circulă pe ruta Vadu Siret – Suceava.

Astfel, a fost descoperită, în podul unui vagon, cantitatea de 2.580 pachete ţigări, de diferite mărci, provenite din Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că ţigările aparţin unui cetăţean român, G.A., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Ţigările în valoare de 3.870 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Tot, ieri, 29.05.2019, în jurul orei 20.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român P. G. în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Renault Kangoo.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele stânga spate al autoturismului, cantitatea de 190 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 285 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, ieri, 29 mai a.c., în apropierea frontierei de stat, șase colete abandonate care conțineau țigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.237 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 37.800 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet