În data de 2 octombrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, Attila V., cetățean maghiar, în vârstă de 53 ani, din Ungaria. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ungaria.

Existând suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în rezervorul mașinii, în portbagaj, în podeaua dublă, caroserie și în bara de protecție spate, cantitatea de 4.780 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 12.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul Volkswagen, în valoare de 2.500 lei, a fost indisponibilizat de către organele vamale deoarece avea confecționate locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

În data de 1 octombrie a.c., un echipaj de la sectorul PF Sighetu Marmației a observat la aproximativ 20 m de frontiera de stat, pe raza localității Rona de Sus, mai multe persoane care transportau către interior colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Drept urmare, lucrătorii noștri au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și