În urma actiunilor, doi cetateni romani sunt cercetati pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, două autovehicule au fost indisponibilizate, iar întreaga cantitate de tigări a fost confiscată.

* Ieri, 22 aprilie 2015, politistii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Maramures au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigări de provenientă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 3.30, lucrătorii nostri au oprit în trafic, pe DN 18, pe dealul Hera din apropierea frontierei, o autoutilitară, marca Mercedes Benz, înmatriculată în jud. Bihor, condusă de către cetăteanul român Vasile C. de 28 de ani, domiciliat pe raza aceluiasi judet.

Pe timpul controlului, politistii de frontieră au observat un spatiu special amenajat, un perete dublu în spatele scaunelor din fată, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autovehiculului, împreună cu soferul, la sediul politiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
Drept urmare, s-a efectuat un control amănuntit asupra autoutilitarei si au fost descoperite, în locasul special amenajat, 20 de colete cu tigări de provenientă ucraineană. In urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 9.957 pachete tigări, marca Jin Ling, în valoare de peste 88.500 lei, .

Întreaga cantitate de tigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârsirii acesteia.

Totodată, autovehiculul marca Mercedes, în valoare de 26.400 lei, folosit la transportul tigărilor a fost indisponibilizat la sediu serviciului, iar în continuare se desfăsoară activităti în vederea identificării tuturor persoanelor implicate si documentării întregii activităti infractionale.

*Un alt autoturism marca Peugeot a fost oprit în trafic, tot pe DN 18, dar în localitatea Crăciunesti, jud. Maramures, de către politistii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră Sighetu Marmatiei.

Si de această dată, lucrătorii nostri au descoperit în peretii laterali ai autoturismului mai multe cartuse cu tigări, de aceeasi provenientă

S-a luat măsura conducerii soferului pe nume Ivan. N., in varsta de 50 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, dar si masina acestuia, la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii cartuselor, s-a constatat că este vorba de 199 pachete tigări, în valoare de aproximativ 1.800 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Drept urmare, Ivan N. este cercetat pentru săvârsirea infractiunii de contrabandă, iar autoturismul, în valoare de 5.000 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

*De asemenea, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontieră, în apropierea frontierei de stat, lucători din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit abandonate 7.000 pachete de provenientă ucraineană.

Tigările în valoare 66.700 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare desfăsurându-se activităti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet