În data de 21 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj din cadrul sectorului a observat cu ajutorul aparaturii din dotare mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.

La fața locului, în dreptul localităţii de frontieră Văscăuți, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit către teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere a zonei și astfel a fost reținut un bărbat care făcea parte din grupul monitorizat, în vârstă de 28 de ani, cu dublă cetățenie, româno – ucraineană.

În urma cercetării zonei au fost descoperite 12 colete care, împreună cu persoana reținută, au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 5.990 pachete, în valoare de 70.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Valea Vișeului și Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, şase colete care conțineau cantitatea de 8.260 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 97.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet