Ieri, 21 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.35, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Vicovu de Sus, județul Suceava, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, două mopede care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă şoferii scuterelor au abandonat coletele voluminoase din mers şi şi-au continuat deplasarea spre localitatea Vicovu de Sus.

Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit.

La faţa locului au fost descoperite şapte colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 5.250 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 61.400 lei.

De asemenea, pe timpul cercetărilor a fost descoperit un moped abandonat, în valoare de 4.500 lei care a fost indisponibilizat la sediul instituției, pană la finalizarea cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

*

Tot ieri, 21.08.2021, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control în zona de responsabilitate, au oprit pentru control, pe DJ 185, în localitatea Valea Vişeului, judeţul Maramureş, un autoturism înmatriculat în România.

La volanul maşinii se afla un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, iar la controlul mijlocului de transport, în portbagaj, în locul destinat roţii de rezervă, polițiștii de frontieră au descoperit 500 de pachete cu ţigări, în valoare de 5.850 lei.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar maramureşeanul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet