În data de 27.01.2020, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au identificat, pe o stradă din municipiul Satu Mare, o femeie care transporta un bagaj voluminos ce conținea țigări.

Persoana în cauză, M.G., în vârstă de 51 de ani, domiciliată pe raza județului Satu Mare nu a putut prezenta documente de proveniență pentru țigările pe care le transporta.

În urma inventarierii bagajului, s-a constatat că acesta conținea 715 pachete țigări, cu marcaje fiscale ucrainene, în valoare de 8.365 lei, marfă ce a fost ridicată de către polițiștii de frontieră, în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006, privind Codul Vamal al României, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot, ieri, în jurul orei 17.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară,cetățeanul român L.A., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că femeia transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul microbuzului, cantitatea de 450 pachete cu ţigări, având provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 675 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și