În data de 5 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Falcău, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre localitate.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 114.075 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Şi polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au depistat, în data de 06 octombrie a.c., pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, două persoane care transportau în spate mai multe colete, spre localitatea Costileva.

Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată contrabandiştii nu s-au oprit şi au fugit spre teritoriul statului vecin, întorcându-se în Ucraina.

Imediat, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră, în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare.

În zonă, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări care au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 23.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și