* Ieri, 9 noiembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial PF Maramureş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe DN 18, pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureş, o autoutilitară marca Fiat, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma controlului efectuat în interiorul autovehiculului condus de cetăţeanul român Gheorghe H., de 32 ani, domiciliat pe raza jud. Bistriţa-Năsăud, lucrătorii noştri au descoperit un spaţiu special amenajat, pod dublu, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu autoutilitara la sediul serviciului, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în spaţiul special amenajat, a fost descoperită cantitatea de 1.480 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 13.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoutilitara în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

* Tot ieri, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate și la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei.

Astfel, în jurul orei 17.00, a fost identificat în trafic, pe comunicaţia Izvoarele Sucevei - Ghicea, un autoturism marca Dacia, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, polițiștii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului, constatându-se faptul că maşina era condusă de Radu V, în vârstă de 54 ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit pe bancheta din spate două colete cu ţigări ce conțineau cantitatea de 1950 pachete de țigări, marca Asima, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de aproximativ 21.450 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanei în cauză polițiștii de frontieră i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Izvoarele Sucevei, până la finalizarea cercetărilor.

* Azi dimineaţă, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Vasyl V., în vârstă de 57 de ani, călătorind cu un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-o canistră din plastic şi sub scaunul dreapta faţă al autoturismului, cantitatea de 525 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 656 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Față de cetățeanul ucrainean polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani începând cu data de 10.11.2016.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și