Azi-noapte, în jurul orei 02.00, la P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Attila D., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în ușile autoturismului, cantitatea de 520 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.340 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Ieri, 23 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră au descoperit abandonat, pe o stradă din localitatea Horodnicu de Sus, jud. Suceava, un autoturism marca Volkswagen Touareg, fără număr de înmatriculare.

În interiorul mașinii polițiștii de frontieră au observat un colet învelit în folie de culoare neagră și mai multe cartușe cu țigări.

Drept urmare, autoturismul cu țigări a fost condus la sediul instituției, în acelaşi timp fiind desfășurate verificări specifice în vederea identificării și reținerii conducătorului auto.

În urma inventarierii țigărilor, s-a constatat că în autoturismul abandonat se aflau 3.537 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 41.300 lei, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării.

Pe timpul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că în activitatea infracțională este implicat cetățeanul român Nicolai C, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul marca Volkswagen Touareg, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea anchetei.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației au declanşat o acțiune similară pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, pe raza localității Rona de Sus, jud. Maramureș.

Astfel, în jurul orei 11.30, lucrătorii noştri au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunse în vegetație, 6 colete cu țigări de proveniență ucraineană.

La scurt timp autorităţile de frontieră ucrainene au comunicat faptul că pe teritoriul lor, pe direcția respectivă, au reținut o persoană, care a participat la activitatea infracțională.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 3.000 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 35.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară activități specifice, în vederea documentării întregii activități infracționale si tragerea la răspundere a celor vinovați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și