În dimineața zilei de 26 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.15, lucrătorii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care întenționa să încarce într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

În momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și s-au retras spre teritoriul ucrainean iar şoferul autoturismului de teren a fugit de la faţa locului, plecând spre localitatea Ulma, jud. Suceava.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece bărbații nu s-au supus acestora, au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical și 2 focuri spre pneurile autoturismului.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.310 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 85.527 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet