Țigări transportate cu snow-mobilul și ascunse într-un scaun auto pentru copii, descoperite de polițiștii de frontieră
Joi, 16 Martie 2017

0:00

Descarcă videoclipul

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat peste 5.600 pachete țigări, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară cu ajutorul unui snow-mobil, pe la frontiera verde, sau ascunse în locuri special amenajate în autoturisme, prin punctele de trecere a frontierei.

Ieri, 15 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte, județul Maramureș, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.30, lucrătorii noștri au observat, într-o zonă muntoasă, la o altitudine de peste 1.500 de metri, un snow-mobil pe care se aflau două persoane, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Polițiștii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care una dintre ele a coborât de pe snow-mobil, fiind reținută de către lucrătorii noștri, iar cealaltă a reușit să se retragă, cu snow-mobilul, pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar în urma verificării zonei, polițiștii de frontieră au descoperite cinci baxuri cu țigări, ce conțineau 2.380 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 21.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cadrul verificărilor s-a constat că persoana în cauză este cetățeanul ucrainean R.M., în vârstă de 31 ani, din Ucraina.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă și trecere ilegală a frontierei de stat

În data 15 martie a.c., în jurul orei 17.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe raza localității de frontieră Petrova, jud. Maramureș, un autoturism marca Renault, care se deplasa în viteză spre localitatea Vișeu de Sus.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor legale pentru oprirea autoturismului în cauză, constatându-se că acesta era condus de cetățeanul român B.T. în vârstă de 24 de ani, din județul Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, lucrătorii noștri au descoperit în portbagaj, mai multe colete cu țigări, motiv pentru care, persoana în cauză, împreună cu autoturismul, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 2.990 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 27.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar autoturismul, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Miercuri, 15 martie a.c., în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România, Gheorghe T., cetățean român, în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Polițistul de frontieră împreună cu lucrătorul vamal au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care au descoperit, ascunse într-un scaun auto pentru copii, 116 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 522 lei.

Într-un alt caz , polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali l-au depistat pe Florin B., de 46 ani, tot din județul Satu Mare, care a încercat să introducă ilegal în țară prin PTF Halmeu, 180 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 810 lei. Bărbatul a ascuns țigările, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezerva a unui autoturism marca Mercedes, la volanul căruia se afla.

Fiindcă au vrut să sustragă țigările de la controlul vamal, Florin B. și Gheorghe T. au fost amendați cu 5.000 de lei, respectiv 1.500 lei, iar cele doua autoturisme au fost indisponibilizate de către organele vamale, până la plata amenzii.

În ambele cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării de către organele vamale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și