1. Gilles de Rais, născut la 1404

Gilles de Rais a fost căpitan în armata Ioanei d’Arc, făcând parte din nobilimea franceză. El a fost acuzat pentru torturarea, violarea și uciderea a sute de copii, mulți dintre aceștia fiind băieți.

Nu se cunoaște numărul exact al victimelor, deoarece majoritatea cadavrelor au fost arse ori îngropate. Mulți istorici vorbesc de aproape 600 de victime.

Bărbatul ademenea copiii în locuința lui (în special băieței blonzi cu ochii albaștri cu vârsta între 6 ani și 8 ani), apoi îi maltrata și îi omora.

2. Richard Trenton Chase, născut în 1950

Poreclit drept Vampirul din Sacramento, americanul Chase a omorât 6 persoane în decurs de o lună, în California. El avea obiceiul ca după ce își omora victimele să le bea sângele, apoi să le mănânce.

Pe 8 mai 1978, Chase a fost condamnat la moarte în camera de gazare. Dar pe 26 decembrie 1980 acesta a fost găsit mort, în celula sa. Autopsia a arătat că el s-a sinucis cu o supradoză de medicamente pentru depresie, prescrise de doctorul penitenciarului.

3. Jeffrey Dahmer, născut în 1960

Jeffrey Dahmer a fost acuzat de necrofilie și de canibalism, pentru că își măcelărea victimele. El a ucis 17 oameni între 1978 și 1991. A comis prima crimă la 18 ani. L-a omorât pe unul dintre prietenii lui, un alpinist pe nume Steven Hicks de 19 ani. Motivul pentru care i-a luat viața a fost acela că nu își dorea ca acesta să plece.

Jeffrey avea de ispășit 937 de ani de detenție. În 1994 acesta împreună cu un coleg de celulă au fost bătuți până la moarte de un alt deținut.

4. Albert Fish, născut în 1870

Cunoscut și drept Gray Man, Vârcolacul din Wysteria și vampirul din Brooklyn a molestat peste 100 de copii, fiind suspect în peste 5 cazuri de crimă.

Fish obișnuia să își chinuie victimele înainte de a le lua viața. Acesta a mărturisit înainte de a fi executat că își viola victimele și apoi le mânca.

5. Andrei Chikatilo, născut în 1936

Cunoscut și sub numele de Măcelarul din Rustov, ucraineanul Andrei Chikatilo a fost condamnat pentru uciderea a 52 de persoane, femei și copii. El avea o preferință pentru fetițele mai mici de 15 ani. De altfel, el nu putea ajunge la orgasm decât în timp ce își înjunghia victima. Pe 14 februarie 1994, Chikatiloa a fost omorât de un pluton de execuție, fiind împușcat în ceafă.

6. Joachim Kroll, născut în 1933

Ucigaș în serie și canibal, Krol, cunoscut și ca Ruhrkannibale a fost condamnat pentru 8 crime, însă el a recunoscut 13. Criminalul obișnuia să îți taie victimele în bucăți și să le conserve în frugider, pentru a economisi banii pe care i-ar fi dat pe carne.

El a fost condamnat la închisoare pe viață, dar în 1991 a murit în urma unui atac de cord, în timp ce se afla în închisoarea Rheinbach.

7. Dennis Rader, născut în 1945

Dennis Rader este un criminal aparte, deoarece el obișnuia să scrie scrisori cu detaliile înfiorătoare ale crimelor și le trimitea poliției, ziarelor locale și televiziunilor.Americanul a omorât cel ăuțin 10 oameni între 1974 și 1991.

În 2005 el a fost prins de poliție și și-a mărturisit tooate crimele. A fost condamnat pe viață și, în prezent, este închis într-un penitenciar din Kansas.

8. Javed Iqbal, născut în 1956

Pakistanezul Iqbal a omorât 100 de băieți în 18 luni.
El a fost arestat în 1998 pentru că a abuzat sexual doi tineri, dar a ieșit pe cauțiune. Astfel, pentru a nu lăsa dovezi el își omora victimele după ce le abuza. Tăia trupurile victimelor și le arunca în acid clorhidric, după care resturile erau aruncate.

Înainte de a fi condamnat la moarte, Iqbal a fost găsit spânzurat în celula sa.

9. Ted Bundy, născut în 1946

Americanul Ted Bundy obișnuia să își ia victimele cu mașina, apoi le viola și le omora. Își decapita victimele, iar craniile le păstra drept trofeu.

Acesta a mărturisit 30 dintre crimele comise, după mai mult de 10 ani, timp în care și-a negat faptele de omor. Numărul victimelor sale este necunoscut.

El a fost condamnat la moarte, fiind pus pe scaunul electric în ianuarie 1989.

10. Ion Râmaru, 1946

Numit și Vampirul din București, el a agresat în diverse feluri 14 femei, începând cu luna aprilie a anului 1970, până în mai, 1971. El își viola victimele, iar pe 4 dintre ele le-a ucis.

La comiterea faptelor, Râmaru folosea un topor, un ciocan, o rangă de fier și un cuțit. El ataca numai după miezul nopții, atunci când vremea era rea.

El a fost prins, pentru că sub trupul unei victime omorâte a fost găsit un certificat medical eliberat pe numele lui. Pe 23 octombrie 1971, Râmaru a fost executat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și