Numărul deceselor a ajuns la 20, iar printre morți se află și copii, spun autoritățile. Până acum, 49 de persoane au fost spitalizate în urma rănile suferite.

Un prim bilanț arată că cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața și alți 70 au fost răniți după ce linia suspendată de metrou s-a prăbușit cu tot cu vagoanele trenului.

Accidentul a avut loc luni noaptea, pe linia de metrou suspendată numărul 12 din Ciudad de México, între staţiile Olivos şi Tezonco. Motivul a fost surparea unei pasarele, anunţă autorităţile locale.

Imaginile distribuite de televiziunea mexicană și de rețelele sociale au arătat vagoane care atârnau în aer, în timp ce sirenele se auzeau în apropiere.

Totodată, filmările au arătat cum căile superioare ale pasajului se se prăbușeau pe mașinile care circulau pe un drum de sub metrou.

Echipajele medicale și pompierii au intervenit de urgență la fața locului pentru a acorda asistență medicală, dar și pentru a căuta posibile victime prinse sub dărâmături.

Linia 12 fusese pusă în funcţiune în 2012 şi era un motiv de mândrie pentru locuitorii oraşului, investiţia ridicându-se la aproape două milioane de dolari.

Totuşi, doi ani mai târziu, a fost suspendată în 11 din cele 20 de staţii, din cauza unor probleme de funcţionare, existând pericolul de prăbuşire.

În luna martie a anului trecut, ciocnirea a două trenuri ale metroului din Ciudad de México a dus la decesul unei persoane şi la mai mult de 40 de răniţi. Totodată, în 2015, un tren care nu a oprit la timp a intrat într-un altul în stația Oceania iar 12 oameni au fost răniți, scrie The Guardian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet