În data de 17 mai a.c., în jurul orei 21.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de ieșire din România, un cetățean român, în vârstă de 34 de ani din județul Timișoara, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, care avea ca destinaţie Austria.

În microbuz se mai aflau, în calitate de pasageri, un bărbat de 58 de ani din județul Alba și o femeie, în vârstă de 19 ani, din județul Timișoara.

În urma unui control asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat în compartimentul pentru transport bagaje un loc special amenajat, iar în interiorul acestuia au fost descoperiți ascunşi şapte bărbați.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii persoanelor descoperite ascunse împreună cu șoferul, pasagerii și microbuzul în cauză, la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul din Timișoara, precum și cei doi pasageri sunt călăuzele celor șapte cetățeni din Siria și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 41 de ani.

Astfel, cetățenii români intenţionau să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei șapte cetățeni străini, precum și cu privire la infracțiunea de trafic de migranți pentru cei trei cetățeni români.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet