În data de 28.09.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.30, lucrătorii noștri au identificat în trafic, pe DN 18, pe raza localității Rona de Sus, jud. Maramureș, un autoturism de teren marca Jeep Grand Cherokee, înmatriculat în Anglia.

Având suspiciuni că transportă țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea autoturismului iar după aproximativ 2 km, mașina de teren a oprit brusc, din ea ieșind doi bărbați care au încercat să fugă.

La scurt timp, polițiștii de frontieră i-au identificat pe cei doi bărbați ca fiind cetățenii români A.H. și V.D., în vârstă de 29, respectiv 23 de ani, ambii domiciliați pe raza jud. Maramureș.

Totodată, în mașina abandonată, polițiștii de frontieră au identificat două persoane de sex feminin, I. L. și C. F. , în vârstă de 19, respectiv 22 de ani, ambele domiciliate pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit sub bancheta din spate și în portbagaj, cantitatea de 1.000 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 11.700 lei.

De asemenea, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au constatat că șoferul nu deținea permis de conducere.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar autoturismul marca Jeep, în valoare de 9.200 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Tot ieri, în jurul orei 23.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean, Yurii M., în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Belgia.

Existând suspiciuni că în maşină există ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bara din spate și podeaua autoturismului, cantitatea de 2.420 de pachete cu țigări marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 21.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Citroen, în valoare de aproximativ 4.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Suceava, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au descoperit mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul instituției unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.000 de pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 52.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și