Un nou caz de excepție a ajuns în atenția chirurgilor Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Este vorba despre un tânăr de 15 ani, din Cavnic, D.C., lovit pe stradă miercuri, de un vecin. Potrivit informațiilor existente, între minor și bărbatul în cauză s-a declanșat o altercație spontană, iar tânărul a fost lovit cu putere în față.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și preluat în Unitatea Primiri Urgențe (UPU), miercuri noaptea, iar joi dimineața a fost transferat pe secția de Chirurgie orală buco-maxilo-facială, medic primar Chirurgie BMF, Ovidiu Rotaru.

S-a intervenit chirurgical joi dimineața, 14 ianuarie, pentru oprirea hemoragiei, iar în dimineața zilei de vineri, 15 ianuarie 2015, echipa de intervenție a Spitalului Județean a reintrat în sală pentru a rezolva fractura triplă de mandibulă cu deplasare și spiroidă de unghi mandibular stâng și hemoragie acută din focarul de fractură.

„I-am stabilizat hemoragia joi, am făcut toate investigațiile, iar vineri dimineața am reintrat cu el în sală. Din echipa de intervenție au făcut parte dr. Ovidiu Rotaru, medic primar Chirurgie BMF, dr. Nora Obernawer, medic specialist ORL, dr. Corina Surianu, medic specialist ORL, medic anestezist Felicia Șerban, asistent Florin Pocol, Chirurgie BMF, asistent Dana Ogărceac, Chirurgie ORL. I-am făcut o osteosinteză pe cale endobucală cu plăcuțe și șuruburi pentru reducerea ortopedică a fragmentelor fracturate. În prezent starea lui este stabilă, dar a fost o intervenție extrem de complexă”, a declarat dr. Ovidiu Rotaru, medic primar Chirurgie BMF.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet