Teribilul accident de muncă a avut loc în localitatea Sic, din județul Cluj, unde victima și-a pierdut viața chiar sub ochii tatălui, după ce malurile unui șanț s-au surpat. Corpul neînsuflețit a fost scos de la trei metri adâncime.

Au săpat cu lopețile și buldoexcavatorul pentru a-l găsi pe tânăr
Alerta s-a dat în jurul orei 15:20, când, printr-un apel la 112, se cerea ajutor disperat pentru că un bărbat a fost prins sub un mal de pământ. Sub privirile tatălui și a colegilor de echipă, salvatorii ajunși la fața locului au început să sape cu lopețile și un buldoexcavator pentru a găsi victima. Echipa de muncitori din care făcea parte și tânărul lucra la rețeaua de canalizare din localitate, unde schimbau ţevile, iar șanțul era de aproape cinci metri adâncime.

Martor: „Acuma, a treia oară parcă săpau și, nu știu, la 4-5 metri era înăuntru în groapă și s-a urnit pământul pe muncitor. Se pare că nu. Uitați unde sunt separatoarele. Dacă erau probabil că nu se întâmpla decesul”.

Martor: „S-a surpat malul. Au lucrat, au pus țeava pentru canalizare”.

După aproape trei ore de speranță, pompierii au reușit să îl găsească pe băiatul de 20 de ani, însă au putut doar să declare decesul.

Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj: „După mai bine de două ore de eforturi susținute, bărbatul a fost scos, însă acesta prezenta semne incompatibile cu viața și nu au putut fi efectuate manevre de resuscitare”.

Firma care făcea lucrările avea în dotare panouri de susținere, care erau menite să țină malurile în cazul în care acestea ar fi cedat, însă doar după finalizarea anchetei se va stabili dacă acestea erau folosite corespunzător sau nu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și