La scurt timp dupa ce a depus plangere la politie, a primit un telefon “suspect” tocmai din Ucraina in care i se cereau bani pentru rascumpararea utilajului care valora 25.000-30.000 euro.

Totul a inceput in 16 iunie 2014. Mihai Beuca, administratorul unei firme, avea in proprietate un TAF. “L-am lasat pe Valea Repedei ca de fiecare data. Nu am avut probleme niciodata. Cand am trimis muncitorii la lucru m-au sunat ca nu e TAF-ul nicaieri. Am mers imediat la politie si am facut plangere de furt. Am spus cine ar putea fi autorii sustragerii, insa nimeni nu i-a audiat pana acum.

La cateva zile dupa furt am primit telefoane din Ucraina. Mi-au cerut ba 5.000 de euro, ba 3.000 de euro sa imi aduca TAF-ul acasa. Nu am acceptat asa ceva. Nu vroiam sa fiu acuzat de contrabanda sau mai stiu eu ce” ne-a povestit Mihai Beuca, proprietarul TAF-ului.

Maramureseanul a primit vestea ca granicerii ucraineni au confiscat un utilaj care figura furat in Romania. A facut cateva drumuri la Rahiv, unde i s-a spus sa aduca de la Politia Nationala un act in care sa se spuna ca a depus plangere pentru furtul utilajului, urmand ca autoritatile ucrainene sa i-l predea. “Am mers la Postul de Politie din Repedea sa cer actul respectiv. Mi l-au dat dupa 30 de zile. Atunci am aflat ca ucrainenii au o lege care prevede ca orice bun confiscat de politie daca nu apare proprietarul in termen de 30 de zile, bunul respectiv este predat fiscului, care il vinde. Dupa ce am primit din Romania documentul, am avut mare noroc cu domnul Vasile care m-a ajutat in Ucraina sa imi recuperez utilajul. Granicerii l-au dat deja in custodie la finante cand am mers noi si dupa ce a discutat Vasile cu autoritatile de acolo, acestia au blocat vanzarea utilajului si mi l-au inapoiat” a spus proprietarul TAF-ului.

Mihai Beuca nu intelege cum au putut hotii inca neidentificati sa treaca TAF-ul granita in Ucraina, prin munti fara sa lase urme, fara sa ii vada cineva sau fara sa trezeasca suspiciuni autoritatilor romane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și