Țigările în valoare totală de 25.833 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 01 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră spre interior, trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor, au efectuat somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus somațiilor, fapt pentru care au fost trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit. Persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării.

Au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră în vederea cercetării în comun, conform procedurilor în vigoare.

La fața locului au fost descoperite trei colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.208 pachete cu țigări, marca Credo, provenite din Belarus. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 25.833 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet